Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor

Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor

Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki ve Teknik Eğitimi Genel Müdürlüğü’nce yurt çapındaki tüm meslek liselerinde gerçekleştirilen “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi”, bu yıl da devam ediyor.  Tirebolu’da söz konusu proje kapsamında 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk etkinliğini gerçekleştiren Halide Edip Adıvar MTA Lisesi, Yeniköy Mahallesi’nde düzenlediği etkinlikte mahalle sakinleriyle buluştu.

Tirebolu’da Halide Edip Adıvar MTA Lisesi Müdürü Eyüp Yıldırım’ın nezaretinde okulun Çocuk Gelişimi Bölümü öğretmenleri ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmenlerinden oluşan yönetim kadrosu, söz konusu bölümlerin öğrencileriyle birlikte projeyi hayata geçirdiler. İlçenin Yeniköy Mahallesi’nde önceden planlanan yerleri ve aileleri ziyaret eden meslek lisesi öğrencileri, mahalle sakinleriyle aralarında gönül köprüsü kurarak, onların bazı ihtiyaçlarını gidermeye çalıştılar. İçinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılının ilk etkinliğini gerçekleştiren öğrenciler, proje kapsamında önümüzdeki günlerde de diğer mahallelerdeki ailelerle buluşmaya devam edecekler.

 

Okul Müdürü Yıldırım, söz konusu proje ile öğrencilerin; sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmelerinin; ihtiyaç sahiplerine yardım etme, yardımlaşma ve kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesinin; hoşgörü, saygı sevgi, meslek ve sanata duyarlı tutum ve davranış sahibi, başarılı bireyler olarak yetişmelerinin; toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmalarının; sosyal ve kültürel alanlarda okulunu temsil etme bilinci kazanmalarının; ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerinin sağlanmasının; gerçek hayatta iş başı eğitimleri ile mesleki becerilerinin geliştirilmesinin ve okula aidiyet duygularının güçlendirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.