Araç Sahiplerine Duyuru! Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Başladı

Araç Sahiplerine Duyuru! Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Başladı

Araç Sahiplerine Duyuru! Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Başladı

Tüm araç sahiplerini ilgilendiren Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Zorunlu Trafik Sigortası) için hasar maliyet endeksi uygulaması başlatıldı.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda önemli bir değişiklik yapıldı. Bugünden (1 Mayıs 2024) itibaren, Zorunlu Trafik Sigortası primlerinde hasar maliyet endeksi uygulaması hayata geçirildi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından başlatılan bu uygulama, Mayıs ayı poliçeleri için geçerli olacak. Hasar maliyet endeksi, sigortalının haklarının korunması ve hasar prim dengesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla geliştirildi.

Endeks belirlenirken değişen ekonomik koşullar göz önünde bulunduruluyor. Aylık asgari ücret artış oranı, yedek parça ve aksesuar fiyat artış oranı, motorlu araç fiyat artış oranı ve kişisel ulaştırma araçlarının bakım ve onarım fiyat artış oranı gibi faktörler dikkate alınıyor.

SEDDK'nin yayımladığı genelgeye göre, Mayıs ayı prim artışı en fazla yüzde 3 olacak. Bu sayede sigorta şirketleri, zorunlu trafik sigortası poliçe fiyatlarında en fazla yüzde 3 oranında artış yapabilecekler.

DÜRÜST PRİMLERLE DAHA ADALETİ BİR SİGORTA

Bu yeni uygulama ile araç sahiplerinin sigorta primlerinde daha dengeli ve adil bir değişim sağlanacak. Sigortalıların haklarının korunması ve sigorta sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.