Giresun’da Doktordan Doktora Yapılan Saldırıya Doktorlardan Tepki

Giresun’da Doktordan Doktora Yapılan Saldırıya Doktorlardan Tepki

Giresun’da Doktordan Doktora Yapılan Saldırıya Doktorlardan Tepki

Giresun'da bir doktorun, başka bir doktora yönelik saldırısı tepki topladı. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan olaya, Giresun Tabip Odası üyeleri, hastane personeli ve doktorlar bir araya gelerek tepki gösterdi.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayeneye giden Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi doktorunun, görevli doktora saldırmasına tepki gösteren Giresun Tabip Odası üyeleri, hastane personeli ve doktorlar bir araya geldi.

Hastanenin üroloji kliniğinde muayene için gelen Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Dr. B. A., kendisiyle ilgilenilmediğini öne sürerek Dr. Uğur Semiz ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Dr. B. A. iddiaya göre Dr. Semiz’e saldırdı.

Tartışma ve saldırı sonrası hastane önünde açıklama yapan Giresun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Erhan Demirelli, yaşanan olayı kınadı. Demirelli, “O kişinin hekim olması, polikliniğe hasta olarak sağlık hizmeti almak üzere başvurduğu ve kendisine hizmet vermeye çalışan meslektaşımıza saldırdığı gerçeğinin önüne geçmemelidir. Bu olay neresinden bakılırsa bakılsın tam anlamıyla bir ‘sağlıkta şiddet’ olayıdır ve bu şekilde değerlendirilmelidir” dedi.

"Yasalar Umut Vaat Etseler de Caydırmamaktadır"

Doç. Dr. Demirelli, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete dikkat çekti. “Son zamanlarda çıkartılan yasalar umut vaat etseler de çözüm için çok cılız kalmaktadır.” diyen Demirelli, şiddetin önlenmesi için toplumsal eğitimin yanı sıra cezaların artırılması ve yargılama süreçlerinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

"Bize Destek Olun"

Sağlık çalışanlarına destek çağrısında bulunan Demirelli, “Vatandaşlarımızı sağlıkta şiddet konusunda biz sağlık çalışanlarına destek olmaya ve bu konuda çok daha hassas davranmaya davet ediyoruz. Hepinize bu zor günde meslektaşımıza vermiş olduğunuz destekten ötürü tekrar teşekkür eder, ‘şiddetsiz’ çalışmalar dilerim” şeklinde konuştu.