Giresunlu şehitlere memleket toprağı

Giresunlu şehitlere memleket toprağı

Giresunlu 14 şehidin köyünden aldıkları toprağı Afyonkarahisar'daki "Giresunlular Şehitliği"ne ulaştırmak için yola çıkan bisikletçileri Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu uğurladı.

Şenlikoğlu, Çıtlakkale Mahallesi'ndeki Afyonkarahisar Şehitlik Ormanı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki Giresunlular Şehitliği'nde anma töreni düzenlendiğini hatırlattı.

Şenlikoğlu, “Bisikletçi kardeşlerimiz şehitlerimiz için önemli bir organizasyona imza atacak. Duyarlı bisikletçilerimiz belediyemize taleplerini ilettiler bizlerde bu örnek davranışları esnasında yanlarında olduğumuzu belirttik. Bizde Afyon İscehisar’da 30 Ağustos’ta şehitlerimizi anmak üzere orada olacağız” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, bu yılki etkinlikler kapsamında, Afyonkarahisar'daki şehitlikte kabirleri bulunan 14 şehidin Giresun'daki köylerinden alınan toprağın Giresunlu iki bisikletçi tarafından şehitliğe ulaştırılacağını belirtti.

Şehitlerin köylerinden alınan toprağın, şehitlikte düzenlenecek tören sırasında mezarlarına bırakılacağını ifade eden Şenlikoğlu, daha sonra da bisiklete binerek, bisikletçiler Ömer Şamil Ayvaz ve Uğur Sini’ye Afyonkarahisar yolculuğu sırasında bir müddet eşlik etti.