Ali Kara'dan Sert Tepki:

Ali Kara'dan Sert Tepki:

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Kara'dan Sert Tepki: 'Pancar Çorbası Dünyanın En Kötü 100 Yemeği Arasında 7. Sırada!'

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Kara, son günlerde Doğu Karadeniz'in lezzet simgelerinden Kara Lahana Çorbası'nın (pancar çorbası) dünya genelindeki kötü bir üne sahip olması üzerine sert bir açıklamada bulundu. İngiltere'nin TasteAtlas platformu tarafından "Dünya'nın En Kötü 100 Yemeği" listesinde 7. sıraya yerleştirilen Pancar Çorbası hakkında konuşan Kara, "Pancar'ın faydaları saymakla bitmez!" diyerek tepki gösterdi.

GESOB Başkanı Ali Kara, listede yer alan pancar çorbasının lezzetiyle ilgili yapılan eleştirilere karşı çıkarak, "Pancar'ı yerinde ve işinin ehli ustasından yemezlerse tabii ki de beğenmezler. Bu listeyi yapanlara çağrımızdır. Gelin Pancar Çorbası'nı bir de yerinde, yani Giresun'da yemeyi deneyin. Pancar Çorbası çok faydalı bir besindir" dedi.

Ali Kara, pancarın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini sıralayarak, "Kara Lahana metabolizmayı hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta enfeksiyon oluşumunu engeller ve birçok hastalığa fayda sağlar. İngiltere'de dünyanın en kötü 7. yemeği seçilen ama Giresun'da dünyanın en güzel 1. yemeği olan pancar çorbasını afiyetle yiyerek, tepkimizi gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Kara, açıklamalarının ardından vatandaşlara pancar çorbası ikram ederek, sağlıklı yaşam ve lezzetli mutfağın önemine vurgu yaptı.