Minik öğrencilerin çevre duyarlılığı

Minik öğrencilerin çevre duyarlılığı

Minik öğrencilerin çevre duyarlılığı

 

Giresun Çıtlakkale Anaokulu öğrencileri ve ailelerinin katılımı ile yürütülmekte olan 'En Değerli Hazinem Ailem' projesi kapsamında; hem aile bağlarını güçlendirmek hem de çevre bilinci oluşturmak için bir dizi etkinlik yapıldı.

 

'En Değerli Hazinem Ailem' projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde aileler çocuklarıyla eğlenceli ve kaliteli vakit geçirirken, çocukların da yaşayarak öğrenme modeli çerçevesinde geri dönüşümün önemini kavramaları sağlandı.

 

Çıtlakkale Anaokulu öğretmenleri ile Milli İrade sınıfı veli ve öğrencilerinin katılımlarıyla sahil şeridinde yapılan etkinliklerde Proje Yürütücüsü Öğretmen Çiğdem Aydın tarafından minik öğrencilere "Atık ve çöp nedir?  Her şey çöp müdür? Neler geri dönüştürülür?" kavramlarını anlatan deney, oyun, geri dönüşümden yapılan çanta ve ürünler konusunda bilgiler verildi.

 

Etkinliğin devamında minik öğrenciler, aileleriyle birlikte sahilde çevre temizliği yaptı. Daha sonra topladıkları çöpleri ayrıştırırken çevreyle ilgili pankartlarıyla da anlamlı mesajlar vererek etkinliği tamamladı. Etkinlik sonrasında piknik yapan ailelerin ve öğrencilerin faaliyetten duydukları memnuniyet görülmeye değerdi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu etkinliklerle ilgili değerlendirmesinde; “Bu tür faaliyetler, ailelerimizin, bir nebze olsun yoğun ve stresli günlük yaşam temposunun dışına çıkarak birbirlerine daha fazla zaman ayırmalarına, kaliteli zaman geçirerek aile içi iletişimi geliştirmelerine imkân sağlıyor. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği ve katkısı olan yönetici ve öğretmenlerimizle katılan öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.