Sosyal sorumluluk projelerinin artması hedefleniyor

Sosyal sorumluluk projelerinin artması hedefleniyor

Sosyal sorumluluk projelerinin artması hedefleniyor

 

 

Giresun Üniversitesi Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Sosyal Sorumluluk Proje Deneyimleri” konulu konferans gerçekleştirildi.

 

Konferansın açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü Birim Koordinatörü Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç yaptı.

 

Genç, konuşmasında, Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü olarak düzenledikleri bu etkinliklerle beklentilerinin Giresun Üniversitesinde yapılan sosyal sorumluluk proje sayısının artmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Ayrıca Doç. Dr. Yasemin Mamur Işıkçı ve ekibinin mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliğin önlenmesi ile ilgili bir proje yürüttüklerini dile getiren Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç, bu projeleri için kendisini tebrik etti.

 

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Mamur Işıkçı’nın moderatör olarak yer aldığı konferansta; Doç. Dr. Çağla Yiğitbaş, Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Yılmaz, Öğr. Gör. Mehmet Reşat Bulut ve Giresun Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Merve Başar konuşmacı olarak yer aldı.

 

Konuşmacılar, mevsimlik gezici tarım işçisi ailelerin çocuklarına eğitim ve sağlık desteği sağlamak üzere Giresun Üniversitesi Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak hayata geçirdikleri 'Başka Bir Hayat Mümkün' projesindeki deneyimlerini salonda bulunan katılımcılarla paylaştılar.

 

Etkinlik kapsamında rektörlük fuaye alanında düzenlenen resim sergisinin açılışını da gerçekleştiren Kurtuluş Yılmaz Genç, proje ekibi ile birlikte sergilenen çalışmaları inceledi.