3.OSB’nin resmi yatırım kararı bekleniyor

3.OSB’nin resmi yatırım kararı bekleniyor

3.OSB’nin resmi yatırım kararı bekleniyor

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ataün, Giresun 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcının yönetimine geçme sürecini değerlendirerek, bölgenin altyapı ve çevre düzenlemesi ihtiyaçlarının tespit edildiğini, yatırımcıların ortak hareket ederek kronikleşen bazı sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

 

Ataün, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen meclis toplantısında söz alarak, müteşebbis yönetimine devredilen Giresun OSB’sinin eksik altyapı yatırımları için kamudan da destek isteyeceklerini yineledi.

 

“İlimizin yeni ek yatırımlara ihtiyacı olduğunu imalatçı potansiyeli ile görmekteyiz” diyen Ataün, “Bu bakımdan birinci ve ikincisi doluluk oranları tam kapasiteye yaklaşan Giresun’un doğu bölgesi için planlanan üçüncü ve dördüncü organize sanayi bölgeleri için çalışmaların hızlandırılması, 2023 yılı kamulaştırması ile altyapı çalışmalarının startının verilmesi hem yatırımcı, hem de ülkemizin üretim kapasitesi açısından önemlidir. Bu bakımdan Espiye-Tirebolu arası ile Görele (Çavuşlu)-Eynesil arasında üçüncü ve dördüncü OSB resmi yatırım kararını beklemekteyiz. Biz yatırımcı ve yatırımcı temsilcileri olarak sürecin hızlı ilerleyeceğine ve ek yatırımlar ile bölgenin sosyal ve ekonomik yaşamına artı katkı sağlanacağına inanmaktayız” dedi.