MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal'dan Ulaşım Eleştirisi: "Yamalı Bohça Gibi Yollar!”

MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal'dan Ulaşım Eleştirisi: "Yamalı Bohça Gibi Yollar!”

MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal'dan Ulaşım Eleştirisi: "Yamalı Bohça Gibi Yollar!”

TBMM'de gerçekleşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Plan Bütçe görüşmelerinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun ve ilçelerindeki ulaşım sorunlarına dikkat çekti. Konal, özellikle Çamoluk ilçesinin ulaşım sorunlarını gündeme getirerek, "Çamoluk ilçemizin Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Giresun'a sınırı olmasına rağmen kara yollarıyla girişi vardır, çıkışı yoktur" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Şebinkarahisar-Koyulhisar yolu başta olmak üzere birçok bölgedeki yolların yıllardır bakım beklediğine vurgu yapan Konal, "Çamoluk-Alucra-Yağlıdere yolumuz yirmi yıldır proje ve çalışma beklemektedir. Tarihi İran Yolu olarak bilinen Tirebolu-Doğankent-Torul yolu ve Görele-Çanakçı-Çömlekçi grup yollarımız da maalesef her yıl yaşanan kazalardan dolayı 'ölüm yolu' olarak adlandırılmaktadır" dedi.

Milletvekili Konal, aynı zamanda 12 kilometrelik Eğribel Tüneli'nin zorlu şartlarda tamamlanmasına rağmen, Bulancak-Aydındere yolunun 10 yıldır tamamlanamadığını belirterek, bölgenin genel ulaşım sorunlarına dikkat çekti. Giresun'un çevre yolu ihtiyacına vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Konal, özellikle Giresun Çevre Yolu'nun bölgenin olmazsa olmazı olduğunu ve bir an önce başlatılıp bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, kendi köyü olan Alınca köyünün yollarının durumunu örnek gösteren Konal, "Giresun'un en yakın köyü olan Alınca köyümüzün yolu -yerel dille söylememiz gerekirse- yamalı bohça gibidir. İlçe yollarımızın ayrı, köy yollarımızın ayrı, yayla yollarımızın ayrı, kara yollarının ayrı tutulması hizmet noktasında büyük aksaklıklara neden olmaktadır." diyerek, ulaşımın tek bir bakanlık tarafından yönetilmesi gerekliliğini kaydetti.