Minikler ‘öncelik yayaların’ dedi

Minikler ‘öncelik yayaların’ dedi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılından itibaren tüm Türkiye genelinde “Yaya Öncelikli Trafik” ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlattığı etkinlikler kapsamında, Tirebolu’da ilk düzenleme Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda gerçekleşti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polislerinin de katılımıyla okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, “Hayata Yol Ver” sloganıyla yaya öncelikli trafik için yürüdüler.

Yaya önceliği bilincinin oluşturulması adına farkındalık yaratmak için Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencilerinin okul bahçesinde ve karayolunda gerçekleştirdiği etkinliğe yöneticiler ve öğretmenler de katıldı. Trafikte önceliğin yayalara tanınması yönünde İçişleri Bakanlığı’nın yurt genelinde başlatmış olduğu uygulamanın, okullarda öğrenciler tarafından eğlenceli oyunlarla benimsetilmesi amaçlanıyor.

Tirebolu’da Fatih Sultan Mehmet İlkokulu tarafından ilki gerçekleştirilen etkinliğin, diğer okullar tarafından da yapılması için çalışmalar sürdürülürken; trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve farkındalık yaratmak adına okul yöneticilerine ve idarecilere de büyük görevler düşüyor.