Okul Temelli Mesleki Gelişim seminerleri

Okul Temelli Mesleki Gelişim seminerleri

Okul Temelli Mesleki Gelişim seminerleri

 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki okullarda görev yapan öğretmenlerden gelen Okul Temelli Mesleki Gelişim ile ilgili talep ve ihtiyaçlar değerlendirilerek, kurs ve seminerler düzenlendiği bildirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin ve okul yöneticilerin mesleki gelişimi programı planlama sürecinin, belli bir sistematiğe bağlı olarak yürütülmesi, yönetici ve öğretmenlere rehberlik edilmesi amacıyla Okul Temelli Mesleki Gelişim programı yürütüldüğünü belirtti.

 

Yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tosunoğlu, Okul Temelli Mesleki Gelişim faaliyetlerinin, öğretmenlerin kendi gelişimleri için daha fazla sorumluluk almalarına ve öz değerlendirme sonucu eksik gördükleri yönlerine ya da geliştirmek istedikleri yeterlik alanlarına yönelik, mesleki gelişim planı hazırlayarak ve uygulamalarına, deneyimlerini meslektaşları ile paylaşmalarına ve öğretme-öğrenme stratejileri ile ilgili yeni yaklaşımlar konusunda daha bilinçli duruma gelmelerine imkan sağladığını belirtti.

 

Tosunoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başından bugüne kadar il genelindeki 60 okulda Okul Temelli Mesleki Gelişim faaliyeti düzenlenerek bin 449 öğretmen ve yöneticiye eğitimler verildiğini, söz konusu hizmetiçi eğitim faaliyetlerine planlamalar çerçevesinde il genelinde devam edildiğini dile getirdi.

 

Bu eğitimlerde öğretmenlerin kazanacağı bilgi ve deneyimlerin, okulların gelişimine de yansıyacağını ve öğrencilere daha kaliteli eğitim hizmeti sunulacağını kaydeden Tosunoğlu, “Yapılan çalışmalar bir emek ürünüdür, bu sayede öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri bir adım daha öteye gidecek. Okul Temelli Mesleki Gelişim faaliyetlerinde yer alan tüm yönetici, öğretmen ve eğiticilere teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.