Eğitim ve araştırma hastanesi ilklere imza atıyor

Eğitim ve araştırma hastanesi ilklere imza atıyor

Eğitim ve araştırma hastanesi ilklere imza atıyor

 

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Laparoskopik yöntem’ ile gerçekleştirilen mide delinmesi (peptik ülser perforasyonu) ameliyatının başarıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

 

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, acil servise ani başlayan karın ağrısı şikayeti gelen 36 yaşında erkek hastaya, yapılan tetkikler sonucunda mide delinmesi (peptik ülser perforasyonu) tanısı konulmasının ardından Genel Cerrahi Kliniğinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Muhtaroğlu ve Dr. Mert Güngör tarafından ameliyata alınıp kapalı yöntemle (laparoskopik), gerçekleştirilen ameliyatın başarılı geçtiği ve hastanın serviste tedavisine devam edildiği belirtildi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Ali Muhtaroğlu, hastanede ilk kez gerçekleştirilen yöntem ile ilgili yaptığı açıklamada, laparoskopik ameliyatların birçok hastalıkta olduğu gibi mide delinmesi hastalarının cerrahi tedavisinde de başarılı ile uygulanabildiğini dile getirerek, böylece hastaların daha az ameliyat sonrası ağrı, daha küçük ameliyat izi ve ameliyat sonrası daha erken dönemde günlük hayata dönme gibi avantajlara sahip olduğunu ifade etti.

 

Genel Cerrahi Kliniği olarak her zaman bilimsel gerçekleri ve güncel gelişmeleri takip ettiklerini belirten Muhtaroğlu, kendilerine bu imkanı sağlayan başhekim ve hastane yönetimine teşekkür etti.