İyi Parti’den imama tepki!

İyi Parti’den imama tepki!

İyi Parti’den imama tepki!

 

Ayasofya Camii’nin açılışında yaptığı hutbe konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imama, yurdun her köşesinden tepkiler çığ gibi büyürken; İYİ Parti Tirebolu Teşkilatı da, bir basın açıklaması yaparak, tüm savcıları göreve çağırdı.

 

Teşkilat binasında İlçe Başkanı Erdinç Bektaş’ın nezaretinde bir araya gelen İYİ Partili yöneticiler, yurt çapında gündemin ilk sıralarına çıkan bu olayı şiddetle protesto ederek, basın açıklaması yaptılar.

 

Ülkedeki savcıları göreve davet eden İYİ Partililer, “Büyük Önderimize hakaret eden bu kendini bilmez kişi hakkında gerekli soruşturma mutlaka yapılmalı. Savcıları göreve çağırıyoruz” diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Ayasofya’daki törende imamın, “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Yarabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” şeklindeki ifadelerine tepki göstererek, basına şu açıklamada bulundular:

 

“Toplumu ayrıştırmak değil, birleştirmekle görevli bir imam, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da olduğu bir törende, ağza alınmayacak iftiralar ve hakaretler yağdırıyor. Bu haddini bilmez imam, kime güvenerek böyle bir skandala, böyle bir rezalete imza atabiliyor? Bu alçaklığa karşı ülkemizin fikri hür, vicdanı hür olan tüm savcılarını göreve davet ediyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve milletimize hakaret eden imam hakkında derhal Ata’ya hakaret ve halkın bir kesimine karşı kin ve düşmanlığa teşvik suçlarından soruşturma açılmasını bekliyoruz.”