Geleneksel Oyunlar etkinliği gerçekleştirildi

Geleneksel Oyunlar etkinliği gerçekleştirildi

Geleneksel Oyunlar etkinliği gerçekleştirildi

 

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) ile Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 17-28 Ekim 2022 tarihleri arasında "Geleneksel Oyunlar" okul etkinlikleri başladı. Bu kapsamda 17-21 Ekim 2022 tarihleri arasında 19 Eylül Spor Salonunda düzenlenen oyunlara merkez ilçedeki okullardan öğrenciler katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da etkinliğe katılarak, okçuluk, binicilik, mangala topaç, üçtaş, beştaş, okçuluk gibi geleneksel spor faaliyetlerini gözlemledi.

 

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) yetkililerinden oyunlar konusunda bilgiler alan Müdür Tosunoğlu, öğrencilerle birlikte geleneksel oyunlara katılarak deneyim ve heyecanlarına ortak oldu.

 

Tosunoğlu, yaptığı açıklamada, Etnospor başlığında bir araya toplanan geleneksel spor faaliyetlerinin, Türk dünyası başta olmak üzere coğrafyadaki toplumların birlik ve kaynaşmasına katkı sağladığını belirtti.

 

Tarihten günümüze taşınan bilgi ve tecrübe ışığında, geçmişin avcılık, savaş teknikleri, yiğitlik, giyim kuşam ve yemek kültürü gibi pek çok öğenin sportif ve kültürel faaliyetler ile gelecek kuşaklara aktarıldığını ifade eden Tosunoğlu, bu sayede çocuk ve gençlerin milli kültüre bağlılıkları güçlendirilirken, zihinsel ve bedensel gelişimlerine de önemli katkılar sağlandığını dile getirdi.

 

Bu amaçlarla yapılan geleneksel spor oyunlarının 17-21 Ekim'de Giresun Merkezde, 24-26 Ekim'de Bulancak ve 27-28 Ekim'de ise Tirebolu ilçelerinde düzenlenecek.