Sağlık lisesi öğrencilerinden hasta ve yaşlılara ziyaret

Sağlık lisesi öğrencilerinden hasta ve yaşlılara ziyaret

Sağlık lisesi öğrencilerinden hasta ve yaşlılara ziyaret

 

Tirebolu İskender Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) öğrencileri, “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor” projesi kapsamında pandemi kuralları çerçevesinde mahalledeki yaşlı ve hastaları ziyaret etti. Öğrenciler ayrıca Covid-19’la ilgili bilgilendirmede bulunarak, ihtiyaç sahiplerine maske dağıtımı da yaptılar.

Sağlık Hizmetleri Bölümü öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde Çarşı ve Yeniköy Mahallesi’ndeki bazı ev ve iş yerlerini ziyaret ederek, evlerde bulunan hasta ve yaşlıları Covid-19’un bulaşma yolları ve salgından korunma yolları hakkında bilgilendirdiler. Sağlık öğrencileri ayrıca, evlerdeki hasta ve yaşlılara hijyen ve yatak yaralarının bakımı, sağlıklı beslenme ve ilaç kullanımı konusunda da önemli bilgiler aktardılar.

 

Ellerinde çiçeklerle öğretmen ve öğrencileri gören mahalle sakinleri de duygu dolu anlar yaşadıklarını ve ziyaretten memnun olduklarını belirttiler.

 

Tirebolu İskender Kaptan MTA Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin, pandemi dönemi içinde evlere yaptıkları ziyaretler, hanelerde ve çevrede büyük memnunluk yaratırken; programın gerçekleşmesinde mahalle muhtarlarının da önemli katkıları oldu. Söz konusu ziyaretlerle ilgili projede görev alan öğretmen ve öğrenciler, bu etkinliğin kendileri açısından saygı, sevgi, empati, hoşgörü ve anlayış gibi değerlerin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını kaydederek, okul yönetimine teşekkür ettiler.