Anaç koyun ve keçi destekleme başvurularını unutmayın

Anaç koyun ve keçi destekleme başvurularını unutmayın

Anaç koyun ve keçi destekleme başvurularını unutmayın

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2021 yılı anaç koyun ve keçi destekleme müracaatlarının başladığını bildirdi.

 

Müdürlükten yapılan açıklamada, 17 Aralık 2021 tarihine kadar; birlik üyesi yetiştiricilerin üyesi olduğu il birliğine adres ve kimlik bilgilerini içeren dilekçe ile müracaat edebileceği ifade edilerek, TURKVET'den Koyun Keçi Bilgi Sistemine (KKBS) aktarılan işletme ve hayvan bilgileri baz alınarak müracaatların değerlendirileceği belirtildi.

 

İl Damızlık Koyun Keçi Birliklerinin, KKBS'den aldıkları üyelerinin isim ve işletme bilgilerini içeren başvuru listelerini 24 Aralık 2021 tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine ileteceğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“Destekleme takviminde yapılacak müracaat, askı, itiraz ve kesin icmal işlemleri 5 Kasım 2021 tarihli yedeğe alınmış bilgi ve veriler esas alınarak yapılacaktır

 

Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği için; il birlikleri ve il/ilçe müdürlüklerince ilave bir işlem yapılmayacak olup mevzuat gereği, 2021 yılı anaç koyun keçi desteklemelerine başvuru yaparak KKBS'ye kaydedilmiş yetiştiriciler doğrudan bu desteğe de başvurmuş sayılacaktır. Desteklemeden yararlanacak anaç koyun ve keçiler, 15 Ağustos 2019 ile 15 Ağustos 2020 tarihleri arasında doğmuş olmalıdır. Bu yaş aralığı dışındaki dişi hayvanlar desteklemeden yararlandırılmaz. İl/ilçe müdürlüklerince yerinde yapılacak tespitlerdeki işletme ve hayvan bilgilerinin KKBS'ye kaydedilmesiyle oluşturulacak anaç koyun keçi icmallerindeki bilgiler doğrultusunda ödeme işlemleri bakanlıkça yapılacaktır.”