Kazım Karabekir’de bilim fuarı açıldı

Kazım Karabekir’de bilim fuarı açıldı

Kazım Karabekir’de bilim fuarı açıldı

 

TÜBİTAK Bilim Fuarlarının 6’ncısını düzenleyen Kazım Karabekir Ortaokulu, okul bahçesinde kurduğu stantlarda projelerini görücüye çıkardı.

 

Öğrenciler tarafından danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan projelerin yer aldığı bilim fuarının açılışı; Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İbişoğlu, bazı daire müdürleriyle okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Fuarın açılışında bir konuşma yapan okul müdürü Nail Vuruşan, Kazım Karabekir Ortaokulu’nun bu yıl 6’ncısını gerçekleştirdiği bilim fuarı için toplam 17 proje hazırladıkları belirterek, “Öğretmen ve öğrencilerimizin fedakarca çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu projelerin, bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı açmasını diliyor ve söz konusu projelerin hazırlanmasında emeği olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, davetliler tarafından tek tek gezilirken; projeler hakkında öğrenci ve öğretmenler tarafından bilgiler sunuldu.

 

Stantları beraberindeki davetlilerle birlikte tek tek dolaşan İlçe Kaymakamı Kotan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, TÜBİTAK proje faaliyetlerinin, öğrencileri bilimsel araştırma yapmaya teşvik ettiğini vurgularlarken; yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte hareketlenen okulların bilim fuarları ile şenlendiğini dile getirdiler.