Giresunspor’a Ciddi Ceza Gelebilir

Giresunspor’a Ciddi Ceza Gelebilir

Giresunspor’a Ciddi Ceza Gelebilir

Giresunspor'un Kocaelispor maçında esame listesinde olmayan oyuncu Arda Kabaca'yı sahaya sürmesi, kulübe ciddi cezalar getirebilir. Bu durum, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamayla ortaya çıktı. Yeşil-beyazlı kulüp, sportif direktör Tolga Seyhan'ın da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi.

Giresunspor'un bu hatası, Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve IFAB 2023/2024 Oyun Kuralları'nın Kural 3/3 maddesi uyarınca değerlendirilecek. Bu kapsamda, kulübe üç aydan bir yıla kadar ceza verilebilir.

MADDE 46: Esame listesinde olmayan oyuncuyu oynatma durumunda, müsabakalara ilişkin raporları ibraz etmeyen veya gerçeğe aykırı rapor düzenleyen müsabaka görevlileri ve diğer görevliler, üç aydan bir yıla kadar hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

MADDE 36: Sportmenliğe aykırı hareket durumunda ise, hakkında müsabakadan men cezası veya hak mahrumiyeti cezası ya da idari tedbir kararı bulunan sporcu ve kulüp görevlilerine bir aydan altı aya kadar müsabakadan men cezası verilir.