Ekiz: Sözleşmeli personeller kadroya alınmalı

Ekiz: Sözleşmeli personeller kadroya alınmalı

Ekiz: Sözleşmeli personeller kadroya alınmalı

 

Türk Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “Tüm sözleşmeli personel kadroya alınmalı ve vergi dilimi yüzde 15’e sabitlenmelidir. Kamuda tek tip güvenceli çalışmadan yana olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

 

Ekiz, yaptığı açıklamada, tüm sözleşmeli personelin iktidardan müjdeli bir haber beklediğini belirterek, “Sözleşmeli istihdamın bugüne kadar kamuda büyük sorunlara yol açtığını her platformda dile getiriyoruz, Türkiye Kamu Sen bu konuda son derece nettir. Sözleşmeli 4/B, 4/C, vekil, fahri gibi buna benzer bütün güvencesiz çalışma uygulamalarının bir kenara bırakılarak güvenceli bir çalışma modeline acilen geçilmelidir. Bu hususta çalışanların beklentisi büyüktür” ifadesinde bulundu.

 

Ek zam, refah payı, enflasyon farkı konusunda ısrarcı olduklarını kaydeden Ekiz, açıklamasına şöyle sürdürdü:

 

“Enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Ek zam ve refah payı verilmesi hususunda ısrarımız devam etmektedir. Enflasyon farkının altı ay sonun da değil aylık olarak maaşlara yansıtılması hususunda talebimiz söz konusudur. Enflasyon farkı bir zam değildir. Eriyen maaşların geç kalmış ve yeterli olmayan telafisidir. Altı ay sonunda verilen enflasyon farkı sadece dönemsel bir telafi içermektedir. Enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır. Bugüne kadar vergi dilimleri konusunda bir düzenleme yapılması gerektiğini ısrarla dile getirdik. Geçtiğimiz yıl yapılan değişiklikle asgari ücret kadar olan ücret kısımlarının gelir vergisinden muaf tutulmasının olumlu bir uygulama olduğunu ancak vergi dilimlerinde memur maaşları ile orantılı bir artış yapılmadığı için yeni mağduriyetler oluştuğunu vergi konusunda kamu çalışanlarının büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Kamu çalışanlarının vergi dilimleri yüzde 15’e sabitlenmelidir.”

 

Ekiz, kamu çalışanlarını sorunlarının çözümü içen Kamu Sen’e beklediklerini de dile getirerek, şunları kaydetti:

 

“Kamuda sayıları 110 bini bulan yardımcı hizmetler sınıfı personeli büyük bir ayrımcılığa tabi tutulmaktadır. Memurlara verilmiş olan pek çok hak yardımcı sınıflar personeline tanınmamaktadır. Bunların büyük bir çoğunluğu yüksekokul mezunu olup idari görevlerde çalışmaktadır. Bu sınıfta çalışanlara memur kadrosu verilmelidir. Kamu çalışanlarının sorunlarını çözecek sendika Türkiye Kamu Sen, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözecek olan sendikada Türk Sağlık Sen’dir. Kamu çalışanlarının merdiven altı sendikalara itibar etmemesi ve Kamu Sen çatısı altında mücadele etmeye davet ediyoruz.”