Yaman Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor

Yaman Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor

Yaman Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor


Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, sivil toplum kuruluşları içinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek üreticilerin de faydalanacağı fındık kırma, kavurma ve paketleme tesisi kurdu. 
Yaman, yaptığı açıklamada, Yeniköy Mahallesinde bulunan eski Ziraat Odası binasını üreticilerin de faydalanabileceği fındık kırma, kavurma ve paketleme tesisi haline getirdiklerini söyledi. 
Tesise “Tirebolu Ziraat Fındık” ismini verdiklerini kaydeden Yaman, tüm makinelerin montajının yapılıp denemelerin devam ettiğini belirtti. 


Yaman, “Odamıza gelir sağlayacak olan bu tesisten üreticilerimiz de faydalanacak.  İsteyen üreticimiz fındığı getirip burada kırdırabilecek, paketleyebilecek ve kavurabilecek. Amacımız bu tip aile işletmeleri kurup, bunlara genele yaymak ve böylece iç tüketimi artırarak üreticinin kendi fındığını satma imkanını sağlayabilmektir. 10 aylık bir çalışmanın sonucunda burayı hazır hale getirdik. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları içinde bir ilk olan bu hizmetimiz yakın zamanda faaliyete geçecek” dedi.