Okul kütüphanesine gazinin ismi verilecek

Okul kütüphanesine gazinin ismi verilecek

Okul kütüphanesine gazinin ismi verilecek

 

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Şakir Ergüney’in adı Bulancak Fen Lisesi Kütüphanesi’ne verilecek.

 

Gazi Şakir Ergüney için ailesi anlamlı bir bağışa imza attı. Bulancak Fen Lisesi için bir kütüphane oluşturarak gazinin adını yaşatmak isteyen Elif-Levent Ergüney ve ailesi, 18 Mayıs Perşembe günü Bulancak Fen Lisesi’nde gerçekleştirilecek bir tören ile Gazi Şakir Ergüney’in kütüphanesinin açılışını gerçekleştirecekler.

 

Atatürk’ün ilkeleri ışığında, gelecek nesillere daha yaşanılası bir çevre ve halkın sorunlarını her platformda dile getirmek için siyasal yaşamın içinde de yer alan Şakir Ergüney, kütüphane için, “Ülkesine, çevresine, ailesine ve kendine karşı sorumlu ve duyarlı olan herkes beni mutlu eder. Kütüphanemiz sayesinde, gençlerimize kendilerini geliştirme, sosyalleşme, kitap okuma alışkanlığı imkânını verebilirsek, Atatürk düşüncesiyle geleceğe yürüyen gençlerimizin yetişmesine bir nebze katkıda bulunabilmişsem, bu benim için yaşamdaki en büyük mutluluklarımdan biri olur” ifadelerini kullandı.

 

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Şahin Ergüney de, abisi Gazi Şakir Ergüney’in adına oluşturulan kütüphane açılışına katılacağını duyurdu.