Şehitlerimiz rahmet ve saygıyla anıldı

Şehitlerimiz rahmet ve saygıyla anıldı

 

Şehitlerimiz rahmet ve saygıyla anıldı

 

Kurtuluş Savaşı'nda büyük kahramanlık göstererek Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde şehit düşen Giresun uşakları büyük taarruzun 101. yıldönümünde kabirleri başında dualarla anıldı.

 

Kurtuluş Savaşı'nda Giresun'dan gönüllü olarak yola çıkan ve 42 ile 47. alayları oluşturan askerlerden 14'ünün mezarının bulunduğu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Doğanlar köyündeki Giresunlular Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Anma törenine başta TBMM İdare Amiri, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal ve AK Parti Mete Bahadır Yılmaz olmak üzere, çok sayıda Giresunlu katıldı. Törende konuşan TBMM İdare Amiri Turan, “Milletler tarihleriyle yaşarlar. Şehitler geçmişimizle geleceğimiz arasında köprü kurmamızı sağlayan, bizlere ışık tutan meşalelerdir. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyor, nefes alabiliyorsak; vatanımızı kanlarıyla sulayan, düşmana teslim olmaktansa, Hakk’a teslimiyeti tercih eden aziz şehitlerimiz sayesindedir. Milli Mücadelenin en zor döneminde Giresun'dan gönüllü olarak yola çıkıp 42 ile 47. alayları oluşturarak mukaddesat için fedai can eyleyen kahraman ecdadımızı, onların nezdinde bu cennet vatani bizlere emanet eden tüm şehid ve gazilerimizi Afyonkarahisar Giresunlular Şehitliği'nde düzenlenen törenle yad ettik” ifadelerini kullandı.

TBMM İdare Amiri | AK Parti İstanbul Milletvekili Turan konuşmasında şunları kaydetti;

“Canları pahasına düşmanı Dedesivri mevkisinden atmayı başaran Giresun Uşaklarının bulunduğu şehitlik yolu üzerinde bizleri karşılayarak, gün boyunca ikramlarda bulunup ev sahipliği yapan İscehisarlı kardeşlerimiz ile Giresun Federasyonu öncülüğünde Türkiye’nin birçok şehrinden otobüs ve özel araçlarıyla gelerek, anma törenine katılan hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” dedi.

“TÜM ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE RAHMET OLSUN”

AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas da, “Vatan uğruna gönüllü alaylar kurarak tamamına yakınını şehit vermek ancak bizim insanımızın yapabileceği bir kahramanlıktır.

26 Ağustos 1922'de Afyonkarahisar Doğanlar Köyünde başlayan 36 saatlik bir mücadele "Giresun Uşakları"nın son destanlarından biridir. Bir hilal uğruna burada şehit düşenlere ve tüm şehit ve gazilerimize rahmet olsun” dedi.

“RABBİM BİZLERİ ONLARA LAYIK EYLESİN”

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal ise, “Bugün hüzünle gururumuzun derya deniz olup karışarak sel olduğu Afyonkarahisar İscehisar Doğanlar Köyünde bulunan Giresunlular şehitliğinde anma programında ecdadımızı yâd ettik. Rabbim bizleri onlara layık eylesin” ifadelerini kullandı.