Giresunlular şehitlerini unutmadı

Giresunlular şehitlerini unutmadı

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 97. yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar İscehisar Doğanlar Köyü’ndeki Giresun Şehitliği anma törenine, İstanbul ve Giresun’dan binlerce Giresunlu katıldı.

Giresun’dan geçtiğimiz günlerde bisiklet ile 14 şehidin köyünden toprak alıp kabirlerine ulaştırmak için yola çıkan bisikletli gençlerde törende hazır bulundu. Gençlerin getirdiği toprakları Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve beraberindeki heyet tarafından mezarlara konulurken, törende duygu dolu anlar yaşandı.

Törende konuşan ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün ilelebet tam bağımsızlık adı altında süreceğini söyleyen Başkan Şenlikoğlu şunları kaydetti:

“Vatan sevdalısı, kahraman 14 Karazıpkalı Giresun Uşağı’nın gurur ve onur dolu mücadelesinin üzerinden 97 yıl geçti. Bu gurur ve onur dolu mücadelenin şanı her geçen gün artarak devam ediyor. Giresun düşman tarafından işgal edilmemiş olmasına rağmen Giresunlular yurdumuzun her bölgesinde vatan savunmasına gönüllü olarak katılmış bağımsızlık mücadelemizde başrol oynamışlardır. Topal Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alparslan emrindeki Giresun Uşakları tam bağımsızlık adına canlarını ortaya koymuş ve geri dönmeyi bile düşünmemişlerdir. Böyle kahraman ataların evlatları olarak bizlere de düşen bu manevi mirasa sahip çıkmaktır.

Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açanları, Çanakkale’deki tam bağımsızlık mücadelesini Anadolu’nun tüm damarlarına taşıyanları, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez’ diyenleri unutmayacağız ve yeniden hatırlatacağız. Bu milleti yok etmek isteyenlere boyun eğenleri; buna karşı bağımsızlık aşkı ile yanıp tutuşanların kimler olduklarını çocuklarımıza torunlarımıza aktaracağız.

Şehrimizden otobüslerle 850 kilometrelik yol sarf eden vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kimimizin dedesi, kimimizin akrabası, kimimizin köylüsü bu şehitlikte yatıyor. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum ruhları şad olsun Ayrıca bu anlamlı buluşmadan dolayı da siz değerli vatandaşlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarken, ciğerlerimizi özgürlük havasıyla doldurmamıza vesile olan ve bu aziz yurdun her karış toprağında hakkı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş destanımızın kahramanlarını, şehrimizin değeri Osman Ağamız ve önderliğindeki gönüllü alay kahramanlarımızı ve bu topraklar için geçmişten günümüze kadar şehit olan tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Programın ardından toplanan kalabalık grup meşaleler ile birlikte şehitler anısına yürüyüş yaptı.