En Başarısız Sezonlarından Birisi

En Başarısız Sezonlarından Birisi

Bitexen Giresunspor'un Zorlu Dönemi: Tarihinin En Başarısız Sezonlarından Birisi

Bitexen Giresunspor, genç futbolcularıyla mücadele ederek geçirdiği zorlu bir sezonun içerisinde, Trendyol 1. Lig'in 19. haftasında evinde konuk ettiği Çorum FK'ya 3-0 mağlup olarak tarihinin en başarısız sezonlarından birine imza attı. Yeşil-beyazlı ekip, 5 Kasım 2023 tarihinden bu yana ne galip gelebiliyor ne de puan yüzü görebiliyor. Sekiz maç üst üste mağlup olan Giresunspor, ekonomik sıkıntılar, transfer yasağı ve geçmişten gelen borçlarla mücadele ediyor.

Giresunspor'un ligdeki durumu oldukça kritik. Sadece 9 puan toplayan ve ligin en son basamağına adeta demir atan ekip, en son Erzurumspor FK'yı sahasında Kuwas'ın golüyle 1-0 mağlup edebilmişti. Ancak bu zaferin ardından oynadığı 8 maçı da kaybederek düşüşe geçti. Genç futbolcularıyla mücadele eden yeşil-beyazlılar, sportif anlamda tarihinin en başarısız sezonlarından birini yaşıyor.

Birkaç yıl öncesine kadar Süper Lig'de mücadele eden Giresunspor, geçen sezon Süper Ligden düşmüş ve şu an adım adım 2. Lige doğru yol alıyor. Geçen sezon Galatasaray'ı mağlup eden tek takım unvanını elinde bulunduran ekip, şu an geldiği noktada geçmişini mumla arıyor. Bu sezon düşme potasının üzerine çıkabilmek için Bandırmaspor maçında alması gereken 10 puana ihtiyaç duyan Giresunspor'un, ligde 15. sıradaki Şanlıurfaspor'un 19 puan gerisinde.

Futbolcuların maç performanslarındaki düşüş, tecrübesizlik ve yapılan hataların sürekli tekrar edilmesi, Giresunspor'un kötü sonuçlar almasına neden oluyor. Çorum FK mücadelesinde yaşanan amatörce bir goldeki hatalar, oyuncuların sorumsuzluğu ve dikkat eksikliği olarak değerlendiriliyor. Yeşil-beyazlı ekip, bu zorlu dönemde hem sportif hem de mali anlamda büyük mücadele ediyor.