Tirebolu Anadolu Lisesi, Avrupa’dan döndü

Tirebolu Anadolu Lisesi, Avrupa’dan döndü

Tirebolu Anadolu Lisesi, Avrupa’dan döndü

 

4 ayrı proje ile Erasmus+Programı’na katılacak olan Tirebolu Anadolu Lisesi, ilk projenin hareketliliğini gerçekleştirmek üzere 3 öğretmen ve 5 öğrenci ile gittiği İspanya’dan ilçeye döndü.

 

Tirebolu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, “Düğün Gelenekleri ve Kültürel Farkındalık” adlı projeyi gerçekleştirmek üzere gittikleri İspanya’da; ev sahibi ülke ile birlikte Romanya, Slovakya ve Litvanya gibi ülkelere ait ortaklarla bir araya geldiler.

Tirebolu Anadolu Lisesi, İspanya’ya koordinatör öğretmenler Mustafa Oruç ve Ömer Çakır nezaretinde 5 öğrenci ile giderken; okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Günaydın Odabaş da kafileye dahil oldu. Projenin ilk etabını İspanya’nın Leon kentinde gerçekleştiren Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, orada ziyaret ettikleri Leon Belediye Başkanı Jose Antonio Diez’e, Tirebolu Çayı ile fındığı da hediye ederek, ürünlerin tanıtımını da yapmış oldular.

 

Proje Koordinatörü ve okulun İngilizce Öğretmeni Mustafa Oruç, oldukça verimli bir ortamda gerçekleştirdikleri faaliyetlerin, öğrencilerin kültürel ve sosyal becerilerine önemli katkılar sağladığını belirterek, proje sayesinde öğrencilerin hem kendi kültürlerini tanıttıklarını ve hem de farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

 

Bu arada, Tirebolu Anadolu Lisesi proje ekibinin, Avrupa’daki ikinci durağının mart ayında Romanya olacağı ifade edilirken; bölgede örnek bir Erasmus Sınıfı’na sahip olan okulun da, yabancı konuklarına haziran ayında ev sahipliği yapacağı kaydedildi.