Cumartesi pazarı pek ilgi görmedi

Cumartesi pazarı pek ilgi görmedi

Cumartesi pazarı pek ilgi görmedi

 

İçişleri Bakanlığı’nın son yayınladığı genelgesiyle yurt çapında uygulamaya konulan ve sadece cumartesi günü kurulan halk pazarı, Tirebolu’da beklenen ilgiyi göremedi.

 

Tam kapanmadan dolayı 10 gündür sebze ve meyve alamayan vatandaşların, ilçede cumartesi günü kurulan semt pazarından kısıtlı miktarda alış-veriş yaptıkları görüldü.

Koronavirüs mücadelesi kapsamında başlatılan tam kapanma döneminde kapalı olan halk pazarları, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle cumartesi günü tüm Türkiye’de 10-17 saatleri arasında açık tutuldu. Tirebolu’da Belediye Zabıta Ekiplerinin kontrolü altında kurulan semt pazarına fazla bir satıcı gelmezken; tezgahlardaki fiyatların da ucuz olmadığı dikkat çekti.

 

Semt pazarında aşırı yoğunluk oluşmadığı halde, alış-veriş yapan vatandaşların sosyal mesafe kuralına pek riayet etmedikleri de gözlenirken; pazar yerine giriş-çıkışları kontrol eden Belediye Zabıta Ekipleri, sürekli alıcı ve satıcıları uyararak, kurallara uymalarını istediler.

 

Öte yandan, Tirebolu’da balıkçı barınağı içindeki alanda kurulan cumartesi pazarında, yaş sebze ve meyvenin yanı sıra fide satışı yapılırken; gelecek hafta sonu da aynı uygulamanın yapılacağı bildirildi.