Tarihi sokak küllerinden doğuyor!

Tarihi sokak küllerinden doğuyor!

Tarihi sokak küllerinden doğuyor!

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde Taşhanlar Arastaları Projesi kapsamında yapılan Kültür ve Sanat Sokağı Projesi hayata geçiyor. Şebinkarahisar'a renk katacak projede tarihi dükkanlar turizme kazandırılacak.

Şebinkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihale edilen Kültür ve Sanat Sokağı projesinde çalışmalar başladı.

48 İŞYERİ RESTORE EDİLECEK

Taşhanlar Arastaları kapsamında yapılacak olan Kültür ve Sanat Sokağı Projesi'nde 48 işyerinin restorasyon ve tadilatları yapılacak.

BÖLGE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Projenin tamamlanmasıyla Şebinkarahisar'ın turizm anlamında da atılım yapması bekleniyor. Tarihi sokağın tamamlanmasının ardından bölge turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

2 ETAP PROJE 2024'TE TAMAMLANACAK

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, yaptığı açıklamada, "İki etaplı yürütülecek olan projenin önümüzdeki yıl tamamlanması ile yenilenen Taşhanlar ve Fatih Cami bölgenin eski ticari ve turistlik popülerliğine kavuşturulması hedefleniyor." dedi.

DOKAP VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ İLE YAPILIYOR

Başkan Şentürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Fatih Cami önünde bulunan eski taş dükkanlar DOKAP ve Belediyemiz işbirliğiyle çatı, camekan, baca, dış aydınlatma ve sokak düzenlemesi çalışmalarına başlandı."

Şentürk ayrıca projenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a  da teşekkür etti.