Uzunalioğlu: 2 bin lirayla seçimi etkilemeye çalışıyorlar

Uzunalioğlu: 2 bin lirayla seçimi etkilemeye çalışıyorlar

 

Uzunalioğlu: 2 bin lirayla seçimi etkilemeye çalışıyorlar

 

CHP Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu yaptığı açıklamada "Seçim olmasaydı emekliye zırnık koklatmazlardı. Bu seçime giderken emekli oylarını çelme manevrasıdır. Milyonlarca emekliye 2 bin lira vererek seçimleri etkilemeye çalışıyorlar. Tabii her işleri gibi bunda da adaleti bozdular" dedi.

 

Uzunalioğlu, yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira yükseltildiğini hatırlatarak, kök aylıkların sabit kaldığını bir dahaki zammın ise bu kök aylık üzerinden alınacağını belirtti.

 

7 bin 500 lira aylığın emekliye bir faydasının olmayacağını kaydeden Uzunalioğlu, “Yıllarca sefalet aylığını reva gördükleri milyonlarca emekliye 2 bin lira vererek seçimleri etkilemeye çalışıyorlar. Milyonlarca emekliye reva gördüğünüz  7 bin 500 lira ile bir ay buyurun siz geçinin. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘En düşük emekli aylığı, en az asgari ücret kadar olmalıdır’ teklifi üzerine Sayın Erdoğan, eksik de olsa bunu da yapmak zorunda kaldı ve en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira oldu” ifadelerini kullandı.

 

Uzunalioğlu, yapılması gerekenin en düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitlenmesi ve bütün emekli aylıklarına aynı oranda zam yapılması gerektiğine değinerek, şunları dile getirdi:

 

“Emekli aylıklarının sefalet düzeyine düşmesinin sebebi AKP Hükümetinin 2008'de çıkardığı 5510 sayılı Yasadır. Emeklilerin kök aylıkları aynı kalacak.  Gelecekteki zamları kök aylıkları üzerinden alacaklar, 7 bin 500 lira üzerinden değil. 

 

14 Mayıs'ta iktidara gelir gelmez eksik kalanı da biz tamamlayacağız. En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine taşıyacağız. Yüksek prim ödeyip 7 bin 500 lira ve üstünde aylık alanların aylığı yerinde saydı. İş başına gelince bu adaletsizliği de düzelteceğiz ve emeklilerimizi mutlu olacakları refah düzeyine biz kavuşturacağız.”