Karavan Park 18 ayda tamamlanacak

Karavan Park 18 ayda tamamlanacak

Karavan Park 18 ayda tamamlanacak
 
Giresun İl Özel İdaresi, Giresun Katı ve Sıvı Atık Birliği ile DOKA tarafından ortak yürütülen ve karavan turizmin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak “Karavan Park” kurulma çalışmaları devam ediyor. Yakın bir zamanda ihale edilmesi beklenilen ve Çavuşlu Beldesine inşa edilecek olan ‘Karavan Park’ 18 ayda tamamlanıp hizmete açılacak.
Giresun İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, Çavuşlu Beldesi sahilinde toplam 41 bin 800 metrekare alanın 12 bin 800 metrekarelik bölümünde inşa edilecek olan ‘Çavuşlu Karavan Park’ın ilk etapta 10 adet karavan alanı, tuvalet, mutfak, büfe ve idari binadan oluşacağı, projenin toplam maliyetinin ise 1 milyon 450 bin lira olduğu ifade edilirken, bu maliyetin yüzde 25’lik bölümü Giresun İl Özel İdaresi ile Katı Atık Birliği, kalan yüzde 75’lik kısmın ise DOKA tarafından finanse edileceği belirtildi.  

Bu çalışma ile Giresun’un karavan turizminde cazibe merkezi haline gelmesi amaçlandığının aktarıldığı açıklamada, “Karavan turizmine gönül verenler artık ihtiyaçlarını rahat şekilde karşılayacakları ve güvenli olarak konaklayacakları Çavuşlu Karavan Parkı da rotalarına ekleyecekler. Karavan parkın bulunduğu lokasyonlarda şehre olan katkıları göz önüne alındığında karavan parkın Giresun için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Özellikle turizm temsilcileri karavan parkın bir an önce hizmete açılmasını beklemektedir” ifadelerine yer verildi.