ASIRLIK DESTAN COŞKUYLA KUTLANDI

ASIRLIK DESTAN COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıldönümünü, her yerde olduğu gibi, Tirebolu’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olan 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılında yurt çapında çeşitli etkinlikler düzenlendi ve herkes coşku içinde bu bayramı kutladı.

Tirebolu’da İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü nezaretinde ve Anadolu Lisesi Müdürlüğü organizesinde ilçe stadında gerçekleşen bayram töreni; saat 10’da başladı ve yaklaşık 2 saat sürdü. İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Hasret Özer, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Akabinde İlçe Kaymakamı Salih Yüce ile Garnizon Komutanı Hakan Baştürk ve Belediye Başkanı Burhan Takır’dan oluşan protokol, birlikte stadı dolaşarak öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Velilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu birbirinden güzel gösterilerle devam edildi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Semiz gözetiminde gerçekleştirdiği kule gösterileri büyük beğeniyle izlendi ve tribünler bu gösterileri ayakta alkışladı.

Programın son bölümünde ödül töreni yapıldı. Nisan ve Mayıs ayları içinde ilçede ve il merkezinde yapılan çeşitli yarışmalarda ilk 3’e giren öğrencilere ve okullara ödülleri verildi.