“Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum” projesi tanıtıldı

“Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum” projesi tanıtıldı

“Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum” projesi tanıtıldı

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülen ‘Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum’ projesinin Giresun’daki tanıtımı yapıldı.

 

Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu başkanlığında düzenlenen tanıtım toplantısında, merkez ilçedeki okul müdürleri ve projede görev alacak kulüp temsilcisi öğretmenlerle bir araya gelinerek projenin amacı, içeriği ve uygulanma süreci ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

 

ÇEDES projesiyle milli eğitimin genel amaçları doğrultusunda, öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımını insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sunulması amaçlandı.

 

Proje hayata geçtiği 2021-2022 eğitim öğretim yılında 48 ilde 703 okulda, 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminde ise 81 ilde 703 okulda, Giresun’da ise 10 okulda bu proje uygulanıyor.

 

2022-2023 eğitim yılının ikinci yarıyılında kapsamı genişletilen ÇEDES projesi tüm okullarda yaygınlaştırılarak, temel eğitim, ortaöğretim, din öğretimi, mesleki ve teknik eğitim ve hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne bağlı okullarda ve kurumlarda uygulamaya konuldu.

 

ÇEDES projesinin faaliyetleri için İl milli eğitim şubeleri il koordinasyon kurulu ve paydaş kurumlar il koordinasyon kurulu toplantıları düzenlenerek projenin Giresun’daki çalışmalarına başlandı.

 

Projenin tanıtım toplantısında; okul müdürlerine ve temsilci öğretmenlere projenin tanıtımı yapılarak, amaç ve hedefleri anlatıldı, her okulda değerler kulübü kurulması istendi, kulübün kurulma süreci, uyulacak usul ve esaslar ile yapılacak iş ve işlemler hakkında bilgiler verildi.

 

Değerler kulübünün bu dönemki çalışmalarında 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen 11 ille ilgili çalışmalara yer verileceği bu kapsamda Giresun’un Hatay ile eşleştirildiği, bu ildeki okullar ile okulların eşleştirilerek "Kardeş Okul" çalışmalarına ve faaliyetlerine yer verileceği dile getirildi.

 

Bu dönemki ÇEDES Projesi etkinlik ve faaliyetlerinin "yardımlaşma" ve " merhamet" odaklı olacağı, Giresun’a deprem nedeniyle gelen ve misafir olan eğitim öğretim gören öğrencilerin de bu faaliyetler kapsamında yer alacakları kaydedildi.

 

Ayrıca, öğrencilerin, gençlik ve spor il müdürlüğü ile il müftülüğünün gençlik merkezlerinden, genç ofislerinden, spor alanlarından, oyun alanlarından ve diğer mekânlarından faydalanmalarının sağlanacağı, ilgili kurumların proje kapsamında okullara destek verecekleri ifade edilerek çalışmaların buna göre yürütülmesi istenildi.