Bölge hastanesi gibi hizmet veriyor

Bölge hastanesi gibi hizmet veriyor

Bölge hastanesi gibi hizmet veriyor

 

Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesini Başhekimi Prof.Dr. Atilla Çıtlak, “Tam olarak faaliyete geçtiğimiz tarihten bu yana 247 bin 192 poliklinik ve acil hizmeti gerçekleştirilmiştir. Giresun il nüfusunun yarısından fazlası açılış sonrası 6 aylık pandemi döneminde Aksuda bulunan yeni hastanemize kabul edilerek tedavi edilmiştir” dedi.

 

Başhekim Çıtlak, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 6 aylık sürecini değerlendirdi.

 

Şu anda tüm hekimlerin randevusunun maksimum kapasitede olacak şekilde açık olduğunu kaydeden Çıtlak, “Hastanemizde aynı dönemde 10 bin 684 hasta yatırılarak takip edilmiştir, yatak doluluğumuz yüzde 80 üzerinde seyretmektedir. Ameliyathanelerimizde açık kalp dahil tüm üst düzey cerrahi işlemler yapılabilmektedir. Cerrahlarımız da aktif bir şekilde çalışarak 5 bin 51 operasyon gerçekleştirmişlerdir. Yoğun bakımlarımızda bin 236 hasta takip ve tedavi edilmiştir. 2 bin 275 seans kemoterapi uygulanmıştır. 30 binden fazla röntgen, 10 binin üzerinde MR ve tomografi çekimi yapılmıştır. Yaklaşık 10 bin seans diyaliz uygulanmıştır. Fizik tedavi ünitesinde 600 hasta tedavi görmüştür. PUVA ünitesinde bin 35 seans gerçekleşmiştir.   Girişimsel radyoloji ünitemizde bin 12 hastaya işlem uygulanmıştır. Çoğunluğu acil olmak üzere bin 141 hastamıza da kalp anjiyosu yapılarak tedavi edilmiştir. Endoskopi ünitemizde 2 bin 7 hastaya müdahale edilmiştir” açıklamasını yaptı.

 

Çıtlak, hastanenin yeni faaliyete geçtiği ve bir takım eksiklikleri olmasına rağmen tüm sağlık ekibinin canla başla hizmet verdiğini ifade ederek, şunları belirtti:

 

“Akademik kadromuz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın katkılarıyla günden güne genişlemektedir, son bir yılda 22 öğretim üyesi Tıp Fakültemizde göreve başlamıştır, böylece ilimizde sunulan özellikli işlemlerin sayısı da artmaktadır. Devam eden süreçte yaptığımız müdahalelerle il dışına hasta çıkışını azaltmaktayız. Çabamız yeni kurduğumuz bu düzenin köklenerek sağlam bir yapıya dönüşmesi yönündedir. Profesyonel kadromuzu genişleterek köklü bir referans merkezi olmayı da hedeflemekteyiz.

 

Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu zorlu covid pandemisi sürecinde hastanemizin kuruluşunda her türlü desteği sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanımız Nurettin Canikli’ye, milletvekillerimize, Valimiz Sayın Enver Ünlü’ye, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yılmaz Can’a şükranlarımı sunarım.”