Tirebolu Anadolu Lisesi’nde Erasmus sınıfı açıldı

Tirebolu Anadolu Lisesi’nde Erasmus sınıfı açıldı

Tirebolu Anadolu Lisesi’nde Erasmus sınıfı açıldı

 

Tirebolu Anadolu Lisesi’nde Erasmus Sınıfı’nın açılışı yapıldı. 2021-2023 yılları arasında 4 ayrı Erasmus Projesi yürütecek olan Anadolu Lisesi’ndeki açılışa, İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ve Maarif Müfettişi Mehmet Çelik de katıldı.

 

Okuldaki törende katılımcılara projelerle ilgili bilgiler verildi. Yurt dışında Slovakya, İspanya, Romanya, Litvanya, Yunanistan, İtalya, Makedonya gibi ülkeler ve yurt içinden Kocaeli’ndeki okullarla proje ortağı olan Tirebolu Anadolu Lisesi öğrencileri, önümüzdeki süreçte söz konusu ülkelere ziyaret gerçekleştirecekler.

 

Bu ülkelerden ilçeye yapılacak ilk ziyaretin de 2022 yılı mayıs ayında gerçekleşeceği ifade edilirken; Anadolu Lisesi’nde açılan Erasmus Sınıfı’nın, içerik itibariyle bölgede bir ilk olduğu kaydedildi.

 

Tirebolu Anadolu Lisesi’nde açılan Erasmus Sınıfı’nın, ilçeye gelecek yabancı misafirlere göre dizayn edildiğini bildiren okul müdürü Gençağa Cebecioğlu, bu sınıfın aynı zamanda okuldaki mevcut öğrencilere İngilizce Sınıfı olarak da hizmet vereceğini söyledi.