Rehber öğretmenlere travmalar ve psikolojik destek eğitimi

Rehber öğretmenlere travmalar ve psikolojik destek eğitimi

Rehber öğretmenlere travmalar ve psikolojik destek eğitimi

 

Giresun Üniversitesi Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Giresun Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğiyle, rehber öğretmenlere yönelik “Afetler, Travmalar ve Psikolojik Destek” konulu eğitim verildi.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Meşe, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Çalış, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkan Şahin tarafından Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi hizmet bölgesinde

(Merkez, Piraziz, Bulancak, Keşap, Yağlıdere, Espiye, Dereli) görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmalar ve eğitimcilere yönelik “Afetler, Travmalar ve Psikolojik Destek” konulu seminer gerçekleştirildi.

 

Seminerde akademisyenler tarafından öğretmenlere, afet sonrası bireyler üzerinde oluşan travmalar ve etkileri, psikolojik sorunlar ve kaygılar konusunda bilgiler verildi. Afetler sonrası yapılacak psikososyal destek uygulamalarına dair bilgiler paylaşıldı.