Esen: Hesap verme yerine hakaret ediyorsunuz

Esen: Hesap verme yerine hakaret ediyorsunuz

Esen: Hesap verme yerine hakaret ediyorsunuz

 

CHP Giresun İl Başkan Yardımcısı Burak Esen, “20 senedir iktidarda biz mi vardık da bunca yapılan yanlış ortadayken; hatalar canlarımıza mâl olurken, hesap vermek yerine muhalefete laf atmayı hakaret etmeyi kendinize görev ediniyorsunuz” dedi.

 

Esen, Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun İl Başkan Yardımcısı Ekrem Civelekoğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek, mevcut rejimi bilime inananlarla, dayanışma içinde olanlarla değiştireceklerini söyledi.

 

Depremin üstünden 15 gün geçmesine rağmen halen bölgede eksikliklerin bulunduğunu kaydeden Esen, açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Konteynır kentler, çadır kentler, seyyar tuvaletler henüz kurulamamışken, insanlar günlerce göçük altında çaresizce beklerken, organize olamamış, yetişememişken yıkımın söylenenin aksine 2001 sonrası yapılarda da olduğu anlaşılmışken ‘İstanbul depremini bekliyorduk’ diyen İçişleri Bakanı olan partinin yöneticisi, siyasi rant peşinde olduğumuzu iddia etmiş. Rant peşinde koşmak bizim değil sizin siyasi zihniyetinizdir. Siyasi iktidar temsilcileri olarak rantın peşindesiniz. Sizin siyasi anlayışınız ihanet, yalan ve menfaat üzerine kurulu.”

 

Esen, mevcut rejimi bilime inanan insanlarla ve depremin ilk gününden itibaren dayanışma içinde olanlarla değiştireceklerini de dile getirerek, şu ifadeleri kullandı.

 

“Deprem gecesinden beri canla başla dayanışma içinde olan halkımızla beraber, bu ülkeyi yeniden bilimle, düşünceyle, teknikle, liyakatle kuracağız. 20 senedir iktidarda biz mi vardık da bunca yapılan yanlış ortadayken; hatalar canlarımıza mâl olurken, hesap vermek yerine muhalefete laf atmayı hakaret etmeyi kendinize görev ediniyorsunuz. Şunu unutmayın ki bu yaraları hep beraber saracağız, kenetlenip bir yumruk olacağız sonra asıl konuşması gerekenler konuşacak, hepimiz dinleyeceğiz ve kimsede o zaman itiraz edemeyecek.”