Güneş bebek melek oldu

Güneş bebek melek oldu

Güneş bebek melek oldu

 

Giresun’da SMA hastalığı ile mücadele eden ve Amerika’da tedavisi tamamlanan Güneş Karavil, bağırsaklarında oluşan enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. Melek olan Güneş bebeğin cenazesinde Giresunlular onu son yolculuğunda da yalnız bırakmadı.

 

Giresunlu SMA Tip1 hastası Güneş Karavil, bağışlarla toplanan paralarla temmuz ayında tedavi için Amerika’ya gitti. Amerika’da tedavisi tamamlanıp yurda dönen Güneş bebek bu kez başka bir rahatsızlığa kapıldı. Bağırsaklarında enfeksiyon oluşan Güneş bebek İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

 

1 yaşındaki Güneş Karavil için Giresun Merkez Hacı Miktat Camiinde cenaze namazı kılındı. Güneş Karavil’in annesi Nesibe, babası Zekeriya Karavil, yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazında konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Güneş’in melek olduğunu belirterek, “Cennete gönderiyoruz kendisini. Giresun ve Türkiye onu bağrına basmıştı. Allah rahmet eylesin, herkesin başı sağolsun” dedi.

 

Güneş Karavil, kılınan namazın ardından Keşap’ın Çamlıca köyünde toprağa verildi.

 

Bu arada Güneş bebeğin adına açılan sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bebeğimiz, canımızın parçası, mavi Güneş’imiz; SMA ile mücadelesinde ilacına kavuşmayı başarabilmiş nadir bebeklerdendi ve her şey çok yolunda giderken bağırsaklarında oluşan bir enfeksiyona daha fazla dayanamadı minicik bedeni. Güneş’imizin SMA’lı kardeşleri, kampanyaları devam eden ailelerimiz ve gönüllülerimiz sizler; asla vazgeçmeyin mücadeleden. Biliyoruz ve inanıyoruz; Güneş hepimize cennetten ışık olacak” denildi.