Kozbaşı Kadınlar Kooperatifi faaliyetlerine başladı

Kozbaşı Kadınlar Kooperatifi faaliyetlerine başladı

Kozbaşı Kadınlar Kooperatifi faaliyetlerine başladı

 

Tirebolu’da girişimci kadınların bir araya gelmesiyle kurulan Kozbaşı Kadınlar Kooperatifi’nde, aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan mevsimlik ihtiyaç maddeleri üretilmeye başlanırken; vatandaşlardan gelecek talep ve siparişlerin alınmaya başlandığı duyuruldu.

Kooperatif yetkilileri, Karadeniz’in meşhur ve geleneksel hamsi tuzlusu ile yeşil çay olarak bilinen sağlığa çok faydalı dibek çayları, elma pekmezi, çeşit çeşit reçellerle kabalak turşusunun da satışlarına başlandığını belirterek, taleplerin ve siparişlerin de alındığını bildirdiler.

 

Ev ve aile ekonomisine önemli katkılar sağlayacak olan kışlık ihtiyaç maddelerini büyük bir itina ile hazırladıklarını ve piyasaya sürdüklerini kaydeden kooperatif yetkilileri, üretimlerinde yöresel ürünlere ağırlık vereceklerini ifade ederek, “Amacımız, hem aile ekonomisine katkıda bulunmak ve hem de kadınlarımızın el emeklerinin uygun piyasa ortamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlamaktır. Ayrıca, yöremizdeki kadınlarımızın üretime yönelmelerine ve ailelerine ekonomik yönden katkı vermelerine yardımcı olmayı da ana hedef olarak görüyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundular.

 

Talep ve siparişler için bizzat kooperatife başvurulacağını kaydeden yöneticiler, üretimde yöresel ve geleneksel ürünlerin ön planda tutulacağını belirterek, böylece kendi değerlerine sahip çıkmak için de çaba sarf edeceklerini bildirdiler.