Kaymakam ve eşi özel çocukları yalnız bırakmadı

Kaymakam ve eşi özel çocukları yalnız bırakmadı

Kaymakam ve eşi özel çocukları yalnız bırakmadı

 

 

Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, özel çocukları “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla hazırlanan etkinliklerde yalnız bırakmadı ve öğretmen eşi Zeynep Kotan’ın da katıldığı programda eğlencelerine ortak oldu.

 

Kaymakam Kotan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, ilçedeki okullarda öğrenim gören özel öğrencilerle buluştu.

Etkinliğe Ahmet Rasim Baş Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileriyle, Piri Reis MTAL, Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı ve Dumlupınar İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinden oluşan 75 kişilik özel öğrenci grubu katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Kaymakam Kotan, herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, “Biz, devlet olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Özel gereksinimli bireylerin sosyal etkinliklerde bulunması ve hayatlarını kolaylaştırması konusunda her zaman engelleri aşmaya ve onlara yardımcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Hepimiz her zaman onların yanındayız. Bu vesileyle engelli kardeşlerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

 

Öğretmenleri eşliğinde gönüllerince eğlenen özel öğrenciler, daha sonra şarkılar söyleyip hep birlikte oyunlar oynadılar. Programın son bölümünde özel öğrencilere, Kaymakam Kotan ve diğer katılımcılar tarafından, üzerlerinde kendi fotoğrafı ve isimlerinin yazılı olduğu madalya ve hediye paketleri takdim edildi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçede düzenlenen programa katılanlar, “Tüm engelleri gönüllerimizle aşmak ve engelsiz mutlu bir yaşam inşa etmek için yan yana, omuz omuza olmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundular.