Önce Anıtkabir, ardından memleket ziyareti! Şebinkarahisarlılar Ata'larını unutmadı!

Önce Anıtkabir, ardından memleket ziyareti! Şebinkarahisarlılar Ata'larını unutmadı!

Önce Anıtkabir, ardından memleket ziyareti! Şebinkarahisarlılar Ata'larını unutmadı!

Şebinkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği (ŞEBDER), memleketlerinde gezi programı düzenledi. Atatürk'ün Şebinkarahisar'a gelişinin 99. yıldönümünde memleketlerine gelen ziyaretçiler ilçenin tarihi ve turistiklerini gezdi. Bu ziyaretten önce anıtkabiri ziyaret eden ŞEBDER Başkanı Belkız Kutlu ve beraberindekiler Anıtkabir'de aslanlı yoldan yürüdükten sonra Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktılar.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katkılarıyla ŞEBDER organizasyonunda geçen etkinlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Şebinkarahisar'a gelişinin 99. yılını anmak amacıyla özel bir Şebinkarahisar Gezisi düzenledi. Atatürk'ün ilçeye gelişinin yıl dönümü olan 11 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen bu özel etkinlikte, 3 gün boyunca Şebinkarahisar'daki tarihi ve turistik mekanlar ziyaret edildi.

ANITKABİR'DE ÇELENK SUNDULAR

Gezi programı İstanbul'dan başladı ve ilk durağı Anıtkabir oldu. Geziye katılan vatandaşlar, Anıtkabir'de Atatürk'ün huzurunda bulunan mozoleye çelenk bırakarak anma gerçekleştirdi. ŞEBDER Başkanı Belkız Kutlu, Anıtkabir'deki anı defterine yazdı.

3 GÜN ŞEBİNKARAHİSAR'DA TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ GEZDİLER

11 Ekim Çarşamba günü İstanbul'dan yola çıkan grup, Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra ilçeye doğru hareket etti. 12 Ekim Perşembe günü, Atatürk Evi ve Müzesi, Taşhanlar, Kurşunlu Camii, Tarihi evler ve Kadınlar Dokuma Proje Evi gibi önemli noktaları ziyaret etti. 13 Ekim Cuma günü ise Tamzara Kadın Kooperatifi ve Tamzara Dokuma Atölyesi'ni gezdikten sonra Tamzara Mahallesi, Meryemana Manastırı, Kadıoğlu Mahallesi, Çatalgöl ve Avutmuş Behramşah Camii gibi bölgeleri de ziyaret ederek 14 Ekim Cumartesi günü İstanbul'a döndü.