CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık: Giresun'un Sorunları TBMM Gündeminde

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık: Giresun'un Sorunları TBMM Gündeminde

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık: Giresun'un Sorunları TBMM Gündeminde

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık, bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM'de söz alarak Giresun'un sorunlarını dile getirdi. Milletvekili Gezmiş, Giresun'un yeterli hizmet alamadığını vurgulayarak, şehirde yaşayan insanların göç ettiğine dikkat çekti. Ayrıca, Güney Çevre Yolu ile şehir girişine yapılacak olan dal-çık projesini sorgulayan Gezmiş, sağlık alanındaki eksikliklere de değindi.

Milletvekili Gezmiş, dünyanın en kaliteli fındığını ürettiklerini ancak üreticinin maliyetini karşılayamadığını belirterek, dönüm başına verilen desteklerin yetersiz olduğunu ifade etti. Gezmiş, "Milli Fındık Şurası" toplanması ve acil bir politika belirlenmesi çağrısında bulunarak, Giresun'a "Dünya Fındık Merkezi" kurulması önerisini sundu.

Gençler Göç Ediyor, İlim Gelir Sıralamasında Son Sıralarda!

Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, ilin gelir sıralamasında en sonlarda yer almasına ve gençlerin göç etmesine dikkat çekerek, AKP iktidarları döneminde yapılan yatırımların adil olmadığını ifade etti. Ulaştırma Bakanlığı'nın Güney Çevre Yolu Projesi'ni yatırım programına alınıp alınmadığını sorgulayan Gezmiş, şehir içi trafiği düzenlemesi için önemli olan Liman köprülü kavşak projesine ayrılan bütçeyi sordu.

Fabrikalar Kapandı, İstihdam Kayboldu!

Gezmiş, ildeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde büyük istihdam sağlayacak fabrikaların olmamasına ve Serbest bölgeden Giresun'un mahrum bırakılmasına eleştirilerde bulundu. Ayrıca, geçmişte önemli katkılar sağlayan fabrikaların neden kapatıldığını sorgulayarak, işsizlik sorununa dikkat çekti.

Giresun Limanı Canlandırılmalı, Ulaşım Projeleri Haya geçirilmeli!

Giresun Limanı'nın eski günlerine dönmesi gerektiğini belirten Gezmiş, ulaşım projelerinin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Elektrik sorununa da değinen milletvekili, sağlık alanındaki eksikliklere vurgu yaparak, çevre felaketlerine ve doğa katliamına neden olan kontrolsüz işletmeleri vurguladı.