AK Parti'de Giresun Temayülü sona erdi!

AK Parti'de Giresun Temayülü sona erdi!

AK Parti'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması tamamlandı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Giresun'da da AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev yapanlar elektronik ortamda belediye başkan aday adayları için oylarını kullandılar.

Giresun'da temayüle partililer büyük ilgi gösterdi. 20 ilçede toplam 150 bin teşkilat mensubunun oy kullanma hakkı vardı. Temayüle katılım oranı yüzde 80'i buldu.

Her İlçe Kendi Adayları İçin Oy Kullandı

Temayül yoklamasında her ilçe kendi adayı için oy kullandı. Belirlenen statüye göre AK Partili belediyelerin bulunduğu ilçelerde teşkilat üyeleri 2 şer isim, AK Partili belediyelerin bulunmadığı yerler için ise 3 isim yazdılar.

Keşap’ta Aday Adayı Yok

Temayül yoklamasında en ilgi çeken ilçe Keşap oldu. Bu ilçede mevcut Belediye Başkanına karşı herhangi bir aday adayı çıkmadı. Ancak teşkilat üyeleri yine de bu ilçe için iki isim yazdılar. En fazla aday adayının çıktığı yer ise Bulancak ilçesi oldu.

Aday Belirleme Süreci Başladı

AK Parti'de sona eren temayül yoklamasının ardından sıra aday belirlemeye geldi. Parti genel merkezi yaptıracağı kamuoyu araştırmasının ardından belediye başkan adaylarını netleştirecek.