Birlik seçimleri yapıldı

Birlik seçimleri yapıldı

Tirebolu’da Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde yeni dönemde görev yapacak üyelerin seçimi İlçe Kaymakamı Salih Yüce başkanlığında Dumlupınar İlkokulu Salonunda yapıldı.

Köy ve mahalle muhtarlarının tamamının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Tirebolu’da Köylere Hizmet Götürme Birliği’ni oluşturan üyeler seçildi.

2 İl Genel Meclisi Üyesi ve 2 de muhtardan oluşan birliğe; CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci ile Adalet ve Kalkınma Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Murat Arslan ve Civil Köyü Muhtarı Hayrettin Küçük ile Aşağıboynuyoğun Köyü Muhtarı Abdurrahman Harıtlı asil üye olarak seçildiler.

Köy muhtarları arasındaki seçimde Hayrettin Küçük 43 oy alırken, Aşağıboynuyoğun Köyü Muhtarı Abdurrahman Harıtlı ile Kovanpınar Köyü Muhtarı Bayram Çınar 21’er oy aldılar. İki muhtar arasında yapılan kura çekiminde şans Harıtlı’ya çıktı  ve böylece Aşağıboynuyoğun Köyü Muhtarı birlik üyesi oldu.

Öte yandan, birlik toplantısında 31 Mart’ta köy ve mahallelerde seçilen muhtarlara da İlçe Seçim Kurulu’nun gönderdiği mazbataları takdim edildi. Bu arada, Kovancık Köyü Muhtarı Adem Civil, SYDV (Fon) üyeliğine seçildi. Yeni seçilen Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri bir yıl süreyle görev yapacaklar.