Kazım Karabekir Ortaokulu’nun TÜBİTAK başarısı

Kazım Karabekir Ortaokulu’nun TÜBİTAK başarısı

Kazım Karabekir Ortaokulu’nun TÜBİTAK başarısı

 

Tirebolu’nun Kazım Karabekir Ortaokulu’nun, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında elde ettiği başarı, eğitim camiasında ve okulda büyük memnuniyet yarattı.

 

Geride bıraktığımız dönemde Giresun ili genelinde desteklenmeye uygun bulunan 22 projeden 2’si Tirebolu’daki okullardan olurken; bu okullar içinde ilk sırayı alan Kazım Karabekir Ortaokulu, üst üste 8 kez katıldığı fuarda yeni bir rekorun da sahibi oldu.

 

İlçede Çeğel Asım Yıldırım Ortaokulu ile birlikte TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılım sağlayan Kazım Karabekir Ortaokulu, Covid-19 tedbirleri çerçevesinde 2021-2022 güz döneminde devam edecek yeni fuarlara hazırlanıyor. Yeni fuarların Ocak-Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirilirken; İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, il genelinde sunulan 46 projeden 22’sinin desteklenmeye uygun bulunduğunu belirterek, söz konusu projelerde emeği geçen okul müdürlerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

 

TÜBİTAK Bilim Fuarlarına katılımda il genelinde rekor kıran ve hazırladığı projeleri desteklenmeye uygun bulunan Tirebolu Kazım Karabekir Ortaokulu’nun, bu başarısında büyük katkıları olan öğretmenlere teşekkürlerini sunan okul müdürü Nail Vuruşan, bilim fuarları konusunda yeni dönemde de iddialı olduklarını belirterek, okullarında öğrenim gören öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın çabası içinde olduklarını kaydetti.