Ankara'da Şebinkarahisar Kalesi'nin restorasyonu konuşuldu

Ankara'da Şebinkarahisar Kalesi'nin restorasyonu konuşuldu

Ankara'da Şebinkarahisar Kalesi'nin restorasyonu konuşuldu

 

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, tarihi Şebinkarahisar Kalesi’nin restorasyona alınması için beraberindeki Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk ve AK Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ve Restorasyon Dairesi Başkanı Cengiz Uğur’u ziyaret etti.

 

Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Müdürümüz ilgili birimlere; önümüzdeki günlerde ilçeye gelerek kalede tespitlerde bulunulması ve 2023 yılında özellikle yıkılmaya yakın bölümlerden koruma çalışmalarının başlatılması ve aydınlatılmasından başlamak suretiyle çalışmalara başlatılması için gerekli talimatları verdi." dedi.

 

Ziyaretle ilgili Milletvekili Kadir Aydın, “Şebinkarahisar Kalesi’nin restorasyona alınması ile ilgili gerçekleştirdiğimiz görüşmede Giresun Adası’nda yürüyen çalışmaları ve eski Ticaret Lisesi olarak bildiğimiz okulun müzeye dönüştürülmesiyle ilgili yatırımları da tekrar gözden geçirdik. Bu çerçevede hızlı bir şekilde elimizdeki kültürel kalkınmanın gerçekleşmesi içinde çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.