Öğrencilerin 23 Nisan sevinci

Öğrencilerin 23 Nisan sevinci

Tirebolu’da mülki amirlerin oturduğu makamlar, bir günlüğüne öğrencilerin oldu ve ilçeyi okullardan seçilen öğrenciler yönetti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Tirebolu’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı bir günlüğüne öğrencilere teslim edilirken; söz konusu makamlara oturan minik öğrenciler büyük heyecan yaşadılar.

Tirebolu’da 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Kaymakam Salih Yüce’nin makamına İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Feyza Bayram, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Baştürk’ün makamına Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencisi Ömer Enes Kaçar, Belediye Başkanı Burhan Takır’ın makamına Şehit Binbaşı H. Avni Alparslan İlkokulu öğrencisi Hatice Kübra Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz’ın makamına Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi İlayda Yıldırım geçti.

Küçük öğrencileri makamlarında sevgi ve hoşgörüyle karşılayan mülki amirler, onların bayramını kutlayarak, büyüdüklerinde daha güzel makamlarda olmalarını temenni ettiler. Küçük öğrenciler, 22 Nisan’da gerçekleştirdikleri görevlerini, 23 Nisan’da yapılan bayram kutlamalarında da sürdürerek, büyük coşku yaşadılar.

İlçe protokolünü oluşturan küçük öğrenciler; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı sıfatıyla stadyumda halkın ve öğrenci arkadaşlarının bayramını da kutladılar. İlçe mülki erkanını oluşturan Feyza Bayram, Ömer Enes Kaçar ve Hatice Kübra Coşkun üçlüsü, mikrofonu ellerine alıp tüm stadı dolaşarak, kutlama törenine ayrı bir renk kattılar.

Bu arada, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam adına birer konuşma yapan İlayda Yıldırım ve Feyza Bayram, büyük gurur yaşadılar.