Marketlerde sıkı denetim

Marketlerde sıkı denetim

İl Ticaret Müdürlüğü görevlilerinin de katılımıyla ilçedeki marketlerde ve fırınlarda yapılan denetimlerde; etiket, ambalaj kontrolleri ve kasa fiyatının uyuşup-uyuşmaması gibi konulara bakıldı. İş yeri denetimlerinde, kullanılan ve tüketime sunulan ürünlerin gramajları ve fiyatları da dikkate alınırken; denetimlerde eksikleri bulunan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.

Tirebolu Belediyesi Zabıta Amirliği yetkilileri, ilçede rutin denetimlerin bundan sonra da sürdürüleceğini belirterek, “Ekiplerimizin ilçe bazında gerçekleştirdiği denetimler kapsamında vatandaşlarımızın alış-verişlerini daha bilinçli olarak yapmalarını sağlayabilmek için gruplar halinde küçük esnafların yanı sıra marketlerde de gerekli denetimleri yapmaktadırlar. Amacımız, halkımızın hijyenik ve sağlıklı bir ortamda alış veriş yapmalarını sağlamak ve tüm iş yerlerinin kurallara göre hareket etmelerini temin etmektir” ifadelerini kullandılar.

Zabıta ekiplerinin, ilçedeki küçük esnafların yanı sıra büyük marketleri de mercek altına alması, vatandaşlar tarafından memnunlukla karşılandı.