Gereği yerine getirildi!

Gereği yerine getirildi!

Giresun İl Genel Meclisi CHP Tirebolu Üyesi Ömer Cebeci’nin, Meclis Başkanlığına geçen yıl verdiği ve onaylanan önerge, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce de onaylanarak, uygulamaya koyuldu.

CHP’li üye Cebeci, Tirebolu’daki tünellerin isimlerinin değiştirilmesi konusunda vermiş olduğu önerge, Mecliste tüm üyelerin oy birliğiyle kabul edilmiş ve ilgili merci olan Karayolları 10’ncu Bölge Müdürlüğü’ne iletilmişti.

Giresun İl Genel Meclisi’nden gelen isteği yerinde gören ve olumlu şekilde değerlendiren Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, ilk etapta Tirebolu’nun içinden geçen ve sahillerin korunmasında büyük katkıları olan 2 tünelin adını değiştirerek, “Tirebolu 42. Gönüllü Alayı Tüneli” olarak tescilledi.

Buna göre, 2 bin 175 metre uzunluğundaki Tirebolu 1 Tünelinin adı “Tirebolu 42. Gönüllü Alayı 1 Tüneli” ve 650 metre uzunluğundaki Tirebolu 2 Tünelinin de ismi “Tirebolu 42. Gönüllü Alayı 2 Tüneli” oldu.

Söz konusu tünellerle ilgili yeni tabelalar Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından tünel girişlerine asılırken; 42. Gönüllü Alayını yaşatmak üzere İl Genel Meclisi üyesi Ömer Cebeci’nin bu hareketi ilçe kamuoyunda büyük memnunluk yarattı. Cebeci, diğer tünellerle ilgili isim değişikliklerinin yapılmaya devam edeceğini ifade ederek, bu konuda katkısı olan herkese teşekkürlerini ilettiğini söyledi.