Buzağı Desteklemesi 1’inci Dönem Müracaatları Başladı

Buzağı Desteklemesi 1’inci Dönem Müracaatları Başladı

Buzağı Desteklemesi 1’inci Dönem Müracaatları Başladı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 yılı buzağı desteklemesi başvurularının başladığını duyurdu. Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında gerçekleştirilecek bu desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, belirli kriterlere uyan buzağılar için başvuruda bulunabilecekler.

Destekleme kapsamında en az 4 ay (120 gün) yaşamış ve programlı aşıları tamamlanmış olan, Türkvet ve E-ıslah veri tabanlarına kayıtlı 2023 yılı doğumlu buzağılar destekten faydalanabilecekler. Destekleme başvuruları, yetiştiricilerin tercih ettiği yetiştirici/üretici örgütü üzerinden veya doğrudan il/ilçe müdürlüklerine başvurularak gerçekleştirilecek.

Başvuruların 2 Ocak 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtilirken, 1’inci döneme süresi içinde başvuramayan yetiştiricilerin 1 Nisan 2024 - 17 Haziran 2024 tarihleri arasında (2’nci dönem) başvuru imkanları olduğu ifade edildi.

Destekleme miktarları, temel destek, üreme parametreleri uygunluk desteği, suni tohumlamadan doğan buzağı desteği, döl kontrolü kapsamında doğan buzağı desteği ve soykütüğü ile genomik değer tespiti ilave desteği olmak üzere çeşitlilik gösteriyor. Yetiştiricilerin buzağılarına sağlanacak destek, doğdukları işletmeye ödenecek ve belirli şartların yerine getirilmesi beklenmektedir.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, destekleme süreci içinde hayvanların küpeletilmesi, Türkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydedilmesi, programlı aşıların yaptırılması ve işletme bilgileri ile desteklemeye esas verilerin kayıt sistemlerinde güncellenmesinden yetiştiricilerin sorumlu olduğunu hatırlattı. Ayrıca, hayvancılık desteklemeleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen üreticilerin Giresun merkezdeki Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ile ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine başvurabilecekleri bildirildi.