Yaylalarda toplu abonelik dönemi sona eriyor

Yaylalarda toplu abonelik dönemi sona eriyor

Yaylalarda toplu abonelik dönemi sona eriyor

 

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, yaylalardaki toplu elektrik aboneliğinin artık bireysel aboneliğe dönüştürebileceğini belirtti.

 

Milletvekili Öztürk, Karadenizli yaylacıların da beklentilerini karşılayan düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu, “Yaylalarda toplu elektrik aboneliğiyle ilgili vatandaşlarımızın problemleri vardı. Toplu abonelik olduğu zaman yüklü elektrik faturası gelmekteydi. Vatandaşlarımız bu durumdan rahatsız oluyordu” hatırlatmasını yaptı.

 

Toplu elektrik aboneliğinin bireysel aboneliğe dönüştürülmesi konusunda bir düzenleme yapılması gerektiğini ve bu yönde yapılan girişimlerin olumlu sonuçlandığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

 

“Bu konuyla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde bölge milletvekilleri olarak girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz neticesinde, yaylalarımızda imar barışıyla beraber mevcut yapı stokuna yapı kayıt belgesi alan vatandaşlarımız artık yaylalardaki toplu elektrik aboneliğini bireysel aboneliğe dönüştürebilecek. Kırsalda vatandaşlarımızın çözülmesini istediği en önemli sorunlardan biri bu konuydu. Yaylacılarımızın büyük bir problemini bölge milletvekillerimizle birlikte çözme iradesi gösterdik. Bölge insanımıza hayırlı olmasını diliyorum.”