EN AZ GÖLÜ YİYEREK LİGE ÇIKTI

EN AZ GÖLÜ YİYEREK LİGE ÇIKTI

Hakan Kabahasanoğlu

Giresunspor’un bu sezon transfer ettiği kaleci Adriano Fachini, 2015-2016 sezonunda Kardemir Karabükspor forması altında, 6 maçlık gol yememe serisi yakaladı ve 27 golle ilgin en az gol yiyen kalecisi olarak Süper Lige çıktı.

Yeni sezona Süper Lig hedefiyle giren ve bu doğrultuda kadrosunu şekillendiren Giresunspor’da en çok konuşulan oyunculardan birisi geçtiğimiz yıllarda Karabükspor forması da giyen Fachini oldu.

Eleştirilere aldırmayan ve antrenmanlardaki performansıyla göz dolduran ve özellikle teknik direktör Erkan Sözeri’nin takdirini kazanan Fachini’nin geçmiş yıllardaki performansı ise dikkat çekti.

2015-2016 sezonunda Yücel İldiz yönetimindeki Kardemir Karabükspor’un kalesini koruyan Adriano Fachini, 34 maçlık maratonda kalesinde 27 gol görerek ligin en az gol yiyen kalecisi oldu. Adriano, aynı sezon 22’nci haftada oynanan Erciyesspor maçı dahil 28’inci hafta 1461 Trabzon maçına kadar kalesini Altınordu, Adana Demirspor, Karşıyaka, Samsunspor ve Boluspor maçlarında kalesini gole kapattı.

Şimdi gözler, bazı sebeplerden dolayı eleştirilen ancak Giresunspor teknik direktörü Erkan Sözeri’nin kadrosunda görmek istediği oyuncuların başında gelen Adriano Fachini’nin bu sene göstereceği performans da merak edilmeye başlandı. Fachini’nin diğer kaleci Metin Erol ile birlikte rakip takımın forvetlerine gol izni vermemesi bekleniyor.

Adriano, Adanaspor’un ardından çıktığı Süper Ligde de 6 maçta forma giydi.

Bu arada aynı sezon Giresunspor da 51 puanla ligi 7’nci sırada tamamlamıştı.